Please enable JS

Entorns d'aixopluc

Què son?

Cada persona pot formar part i deambular pels diferents Entorns d’Aixopluc dels en virtut de les seves demandes de benestar, circumstàncies, ambivalències, graus d’implicació i encomanda d’acompanyament. Cultivant la confiança i el sentiment de pertinença, així com eliminant l’expulsió com a forma de gestió de conflictes, es mitiguen possibilitats de fracàs per tal d’evitar la tan habitual revictimització o traumatització secundària.

Els entorns

La Coberta

Cura i guariment

La Poderosa

Autoprotecció i enfortiment

L'Heura

Comunitat i veïnatge

L'Aüc

Participació i activisme

L’Osada

Producció i emprenedoria

ArtiSana

Art i creativitat

img

La coberta. Entorn de cura i guariment

Un espai on cobrir necessitats bàsiques: àpats calents, rentadora, secadora, dutxes, rober, accés a ordinadors i internet, llits, taquilles, espai per al consum supervisat. És un lloc on poder relaxar-se i descansar amb llits i taquilles. S’ofereixen eines d’autocura de la salut i el benestar: cosmètica natural, perruqueria, ioga, acompanyades per atenció sociosanitària i psicològica especialitzada. Les mascotes són benvingudes.

img

La poderosa. Autoprotecció i enfortiment

Punt de trobada entre aliades, que fomenta solidaritat i suport mutu, en el que compartir experiències i sabers i posar en comú realitats i estratègies de supervivència i protecció. Es reforça l’engranatge d’iguals que considera les donxs com a principals expertes en les seves realitats. Es brinda assessoria i acompanyament jurídic i s’ofereix formació per encarar les múltiples situacions de vulnerabilitat: informació sobre drogues, prevenció i maneig de sobredosi, autodefensa feminista, xarxa de recursos d’atenció, entre d’altres.

img

L’heura. Comunitat i veïnatge

Teixit comunitari i aliances veïnals són claus per les donxs, que participen i lideren iniciatives que enriqueixen el barri i uneixen les tan diverses realitats que hi habiten. Es construeixen espais col·lectius i inclusius que milloren la convivència, trenquen l’estigma i augmenten la sensació de seguretat. La pa’ella dels divendres s’ha consolidat com un espai de trobada setmanal, on també es pot participar de l’espai radiofònic i activitats d’art urbà.

img

L’osada. Producció i emprenedoria

Per les que s’enfronten a mercats laborals obstaculitzants, es promou mèrit professional, emprenedoria i oportunitats de feina satisfactòries. Es potencien habilitats, s’impulsa autosuficiència i autogestió, inspirant creixement personal, estimulant opcions laborals i llocs de feina amb ingressos regulars i estables, tant dins com fora de metzineres.

img

L’aüc. Participació i activisme

Activisme i lluita contra la cronificació de les situacions d’exclusió des d’on s’impulsen accions de sensibilització, actes reivindicatius, manifestacions. Sota el lema “res sobre nosaltres, sense nosaltres”, es va a congressos i jornades, s’organitzen xerrades informatives i es participa de l’elaboració de polítiques i plans que, de manera directa o indirecta, condicionen les realitats de les donxs i les seves comunitats. Es treballa en xarxa, colze a colze, amb entitats de caire local, nacional i internacional.

img

ArtiSana. Art i creativitat

Amb creativitat i la diversió es consumeix i produeix cultura: dansa, teatre, música, fotografia, pintura. Mitjançant tallers, s’experimenta amb múltiples expressions artístiques, es forma part de l’organització de les festes del barri, es gaudeix d’una bona obra i es forma part de multitud de gresques. Mai no es diu que no a un bon concert o espectacle de circ.